Cum deosebești rădăcinile de tijele florale noi ale orhideelor Phalaenopsis

Renumită prin florile sale elegante și care rezistă mai multe luni la rând, orhideea Phalaenopsis stârnește multe pasiuni devenind tot mai populară în rândul cultivatorilor amatori. 

Dacă ești un cultivator experimentat, cu siguranță nu vei avea dificultăți în a stabili dacă orhideei tale îi apare o nouă rădăcină sau o nouă tijă florală, însă pentru cei mai puțin experimentați este nevoie de câteva precizări.

Este bine de știut că orhideei tale Phalaenopsis îi vor apărea mai multe rădăcini decât muguri florali. În funcție de locul unde apare și de aspectul general, vă puteți da seama dacă orhideea voastră s-a hotărât ori nu să vă răsplătească înflorind.

Tije florale noi

Tijele florale noi (dreapta, foto 1 și 2) au un vârf ușor turtit, culoare care poate varia de la verde crud, la verde roșietic, cu o zonă cu aspect solzos în vârf. Mugurele florifer răsare din mijlocul zonei în care frunza se prinde de tulpină, mai precis, deasupra nervurii frunzei care îl susține. Tijele florale adoptă o creștere ascendentă de la început, iar pe măsură ce se înalță ele trebuie tutorate.

Rădăcinile noi

Rădăcinile nou apărute (stânga, foto 1 și 2) au un vârf de formă ușor ascuțită, culoare roșietică, cu o zonă mai luminoasă în vârf și apar din zona în care se intersectează două frunze. Deși în poziție orizontală la început,  pe măsură ce cresc adoptă o poziție descendentă, până ating și străpung substratul, devenind argintii, lucioase și mătăsoase la atingere.

Chiar dacă tocmai ați descoperit că orhideei voastre Phalaenopsis îi apare o rădăcină nouă și nu o tijă florală, tot aveți motive de bucurie. Înseamnă că aveți o orhidee sănătoasă, iar tijele florale nu vor întârzia să apară.
Cum deosebești rădăcinile de tijele florale noi ale orhideelor Phalaenopsis Cum deosebești rădăcinile de tijele florale noi ale orhideelor Phalaenopsis Reviewed by Loreta Țivlea on 21:07:00 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.