Socata, băutura minune a primăverii

Socata, băutura minune a primăverii
Socata, băutura minune a primăverii este unul dintre cele mai apreciate  preparate din florile de soc. În afara gustului său bun, apreciat de consumatori, socata are și efect relaxant, răcoritor, depurativ, revigorant, acționează împotriva răcelilor, a bronșitei și a bolilor de rinichi.


De ce ai nevoie pentru a prepara socata

Pentru a prepara cea mai deliciosă socată ai nevoie de:
-10 flori de soc;
-10 litri apă rece;
-1 kg de zahăr;
-2-3 lămâi;
-o felie de pâine albă sau un bob de drojdie de bere.

Cum prepari socata

Culegeți socul pe vreme caldă, fără ploaie, atunci când florile sunt înflorite aproape în totalitate. Turnați apa rece într-un vas (borcan de sticlă) curat și uscat. Dizolvați zahărul în apa rece, amestecând continuu până ce soluția devine clară. Tăiați lămâile rondele și le adăugați în apa rece. Adăugați florile de soc pe care le scufundați în totalitate în lichid. Adăugați la sfârșit felia de pâine sau grăunciorul de drojdie, acoperiți dar nu în totalitate, lăsând borcanul să respire și așezați socata la umbră și căldură.

După câteva zile lichidul începe să fermenteze și să se aciduleze. Când gustul vi se pare bun, trageți socata din borcan, ambalați în sticle și depozitați la rece, în frigider.

Dacă aveți alte rețete după care se prepară socata, băutura minune a primăverii, vă aștept cu idei la rubrica de comentarii.

Socata, băutura minune a primăverii Socata, băutura minune a primăverii Reviewed by Loreta Țivlea on 20:18:00 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.